Pak jij je mama-me-time momentjes??

Vandaag is het weer een heerlijke dag samen. Die vrije dagen met een kleine peuter zijn zo wisselend. Er vanuit gaande dat iedere moeder dat wel zo ervaart. De ene week kunnen ze helemaal niks zelf, raken ze om de kleinste dingen gefrustreerd, moet je ze ineens overal mee helpen en zitten ze het liefst de hele dag bij je op schoot. De andere week besef je je ineens dat ze al een half uur zelf met haar poppenhuis aan het spelen is, eet ze zelf haar boterham op zonder om hulp te vragen (die ze ook helemaal niet nodig heeft) en rijdt ze zingend zelf bedachte liedjes op haar loopfiets rondjes om de keuken en verteld ze haar knuffels dat ze op vakantie gaat.

Ach zo hebben we zelf ook de ene week een betere week dan de andere. Vandaag is ze in ieder geval heerlijk in haar doen en hoef ik haar niet constant te vermaken. Doen we dingen samen… lees: dansen, boodschappen, verven en vervolgens heb ik alle tijd voor het schrijven van deze blog terwijl zij door de tuin huppelt van trampoline naar tipi tent naar glijbaan naar poppenhuis… heel fijn!!

Op maandag en dinsdag gaat Annelot naar een gastouder. Ze vind het daar fantastisch. Onze gastouder is erg creatief en doet heel veel educatieve dingen met de kinderen. Ze is gek op haar leeftijdgenootjes en dat geeft ons alle vertrouwen om die dagen rustig aan ons werk te gaan. We krijgen gaandeweg de dag veel leuke foto’s toegestuurd maar als het even niet zo lekker gaat laat ze dat ook weten, fijn!! We kunnen veel met haar overleggen en opvoedkundig is ze er altijd om ons te voorzien van tips en tricks…. Superfijn!! Op vrijdag gaat Annelot altijd naar mijn vader en zijn vrouw. Stiefmoeder vind ik zo’n naar woord maar goed zo heet het nou eenmaal, toch? Annelot is helemaal gek op haar en andersom ook. Ze doen overdag een heleboel leuke gezellige dingen en soms blijven ze ook gewoon heerlijk thuis en keutelen lekker in de tuin. Ook dit werkt heel ontspannen. Ik ben heel dankbaar voor deze

mooie oplossingen.

Woensdag en donderdag ben ik vrij van mijn salon werkzaamheden en dan is het altijd leuk om iets gezelligs te gaan doen samen. Des te leuker is het als je tussentijd ook nog wat ruimte hebt om wat voor jezelf te doen en zij dus goed in haar doen is.

Oohh… Even pauze… Ze komt met een heel klein iniminie gitaartje naar me toe en vraagt me of ik even muziek wil maken… RInguuhdingading a ding ading a ding… Meteen begint ze te dansen.

Ok, waar was ik gebleven… Ohhja, onze oppas dagen… Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog mijn hobby’s en uitjes met manlief of vriendinnen. Gelukkig hebben we daarvoor een lieve tante, een nichtje, een schoonzus, een overgrootoma (omi), en een schoonmams en -paps. Allemaal willen ze maar altegraag even een uurtje met Annelot doorbrengen. Als ik dit zo opschrijf besef ik me wat een geluk we hebben met al die mensen om ons heen terwijl ik soms nog zoekende ben. Maar dan is het gewoon een rot moment of een last minute actie…. Je kent het wel… Zo zin om even met z’n tweeën een hapje te gaan eten en dan het liefst wel gewoon vandaag. Of toch zin om even een uurtje extra te gaan sporten.

Tegenwoordig hebben we zoveel wensen en hobby’s (ik tenminste). Zeggen jullie moeders ook niet geregeld, ‘dat deden wij vroeger eigenlijk nooit’. Maarja, ondanks een schuldgevoel wat me regelmatig bekruipt weet ik van mezelf wel dat als ik die momentjes af en toe pak ik er een leuker en beter mens van wordt en dus ook een leukere moeder.

Maar waarom ik deze blog schrijf?? Binnenkort krijgen we een hele leuke gastblogger. Iemand die veel leuke en handige tips met jullie gaat delen als het gaat om het uitzoeken van een goede oppas. Daarnaast ben ik heel erg benieuwd naar jullie oppas oplossingen?? Zetten jullie soms ook de babyfoon even bij de buurvrouw neer? Of woont je moeder naast je en neemt ze zo ongeveer

alles op zich waar ze helpen kan? En waarvoor heb jij die onverwachte oppas momentjes nodig? Pak jij ook mama-me-time momentjes? Misschien een massage hier of daar, een ritje langs de manicure, lesje yoga of gewoon in alle rust even je boodschappen doen? Misschien is het leuk om jouw oppas ervaringen/mama-me-time momentjes te delen onder deze blog? Zo kunnen we elkaar misschien

op creatieve ideeën trakteren.

Voor nu in ieder geval nog een gezellige zonnige woensdag gewenst. En houd instagram @ditz.kids in de gaten voor de leuke oppas tips en tricks van Soraya binnenkort. Tot snel!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *