Wasvoorschriften. Hoe houd jij je kleding netjes??

Ja, deze zijn nog heel erg mooi wit… maar wij moeders weten natuurlijk wel beter want, hoelang blijft dit zo?? Wat kun je er aan doen om het in ieder geval zo lang mogelijk zo te houden??

We weten inmiddels allemaal wel dat hoe heter we het wasprogramma draaien hoe slechter het voor onze kleding is. Het advies is dan ook om kleding te wassen op een wasprogramma van 30 graden. Het liefst niet al te veel centrifugeren en de droger is natuurlijk al helemaal een NO GO!!

Ik hang de kledingstukken na het wassen altijd netjes aan de lijn. Ik zorg ervoor dat de wasknijpers op plekken zitten waar, eventuele afdrukken met dragen niet zichtbaar zijn. Sommige stoffen strijk ik eerst met de hand glad voordat ze aan de lijn gaan. Ik probeer ze altijd zo glad en strak mogelijk op te hangen in de originele vorm van het kledingstuk. Dit scheelt me heel veel strijkwerk en is dus beter voor mijn tijd en voor het kledingstuk.

Als je dan uiteindelijk toch moet strijken… Keer de kledingstukken dan binnenstebuiten en probeer het eerst eens op een minder hetere stand van het ijzer.

Je zal zien dat als je voorzichtig omgaat met het wassen van je kleding de stukken er veel langer als nieuw uit blijven zien.

Wist je dat… Als je een nieuw kledingstuk de eerste keer met alleen azijn wast de kleur dan langer mooi blijft TIPTIPTIP

Maargoed, natuurlijk kunnen we er niet altijd onderuit dat er soms toch wat steviger geschud nodig is om de kleding weer draagbaar te maken. We kunnen nog zulke mooie kleding kopen maar kinderen spelen, knoeien, ravotten, kruipen en klimmen nou eenmaal. Dit levert zo nu en dan nog wel eens hele nare, vieze vlekken op en hoe lossen we dit op??

Meer hierover lees je in het artikel…. Vlekvrij (link)

Laat in de reacties weten wat jij doet om je kleding zo lang mogelijk áls nieuw’ te houden. Wat zijn jullie tips? Laten we elkaar helpen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *