Je hebt voor de eerste keer een oppas geregeld of je hebt een nieuwe oppas. Hoe bereid jij je voor?

Je hebt voor de eerste keer een oppas geregeld of je hebt een nieuwe oppas. Hoe bereid jij je voor?

Met deze 9 tips van Soraya (www.oppassen.nl) ben jij goed voorbereid op dat eerste oppas moment.

Hi! Ik ben Soraya, junior online marketeer bij Babysits, dé oppas community van Nederland. Ik probeer continu het leven van ouders gemakkelijker te maken en ik zet mij in voor de empowerment van ouders en oppassen. Dit is waarom ik regelmatig blogs schrijf met tips en tricks om het leven net iets gemakkelijker te maken voor hen.

Door mijn werk kom ik veel in contact met ouders en hierdoor weet ik goed met welke vragen ouders zitten en welke situaties soms moeilijk zijn voor hen. Dit is waarom ik in deze blog 9 tips geef om jezelf als ouder zo goed mogelijk voor te bereiden op de oppas. Veel ouders vinden het namelijk erg spannend om hun kleine voor het eerst achter te laten bij de oppas.

1. Bereid ook jouw kind voor

Kinderen hebben ook tijd nodig om hun voor te bereiden op een oppas. Het is daarom verstandig om jouw kleine op de hoogte te brengen van de oppas. Vertel wat jij gaat doen en waarom de oppas langskomt. Zo komt jouw kleine niet voor onverwachte verrassingen te staan (en jij niet voor onverwachte huilbuien).

2. Kennismakingsgesprek

Plan van tevoren een kennismakingsgesprek in en breng vooral de kleine mee! Met zo’n gesprek krijgen jullie een goed beeld van de oppas en of jullie een klik hebben met hem/haar. Op deze manier is het voor jou, maar ook voor de kleine, wat minder spannend als de oppas voor het eerst langskomt om op te passen.

3. Maak afspraken

Verwacht je dat de oppas jouw kleine in bad stopt en jou helpt met het huishouden? Wil je dat de oppas jou om het uur een berichtje stuurt over of alles goed gaat? Dit is allemaal prima, maar spreek dit soort dingen wel goed af. Door van te voren goede afspraken te maken met de oppas voorkom je miscommunicatie in de toekomst.

4. Medicijnen of allergieën?

Moet jouw kleine medicijnen innemen of is hij/zij ergens allergisch voor? Zorg er dan voor dat de oppas hier vanaf weet. De oppas kan er dan rekening mee houden en dit voorkomt mogelijke incidenten.

5. Het lievelings…

Bijna ieder kind heeft het wel; een lievelingsknuffel, speen of misschien wel een dekentje. Zonder dit lievelings item is een kind vaak ontroostbaar. Zorg er daarom dan ook voor dat dit lievelings item binnen handbereik ligt voor de oppas. Mocht je kleine zich opeens alleen of verdrietig voelen of gewoon behoefte hebben aan dit lievelings item, dan kan het item makkelijk gepakt worden.

6. Eten

Of het nou een flesje melk is, wat tussendoortjes of een hele maaltijd… het is altijd fijn als de ouder alvast wat eten in huis haalt voor de oppas en de kleine. Laat de oppas zien wat hij/zij mag eten in de tussentijd en wat de kleine wel en niet mag eten.

7. Luiers!

Is jouw kleine nog niet zindelijk? Leg de luiers dan vast klaar! Of laat in ieder geval weten waar de luiers te vinden zijn. Geef duidelijk aan of jouw kleine zindelijk is of niet, zodat de oppas weet waar hij/zij op moet letten.

8. Extra kleding

Het kan zo zijn dat de kleine in zijn/haar broek plast, morst met eten of in de blubber is gevallen. Het is daarom handig om van tevoren al wat schone kleertjes neer te leggen voor de oppas. In dit geval hoeft de oppas zelf niet op zoek te gaan naar schone kleren en zo hoeft jouw kleine niet heel de dag met natte of vieze kleertjes rond te lopen.

9. Laat altijd contactgegevens achter

Je weet maar nooit of er iets naars gebeurd. Daarom moet je altijd voorbereid zijn op een noodsituatie. Laat altijd een lijst met contactgegevens achter en bespreek met de oppas wat hij/zij moet doen bij bepaalde situaties.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips! Ik geloof zeker dat als je deze 9 tips stap voor stap volgt dat je dan volledig bent voorbereid voor de eerste keer dat de oppas langskomt.

Wil je nog meer tips over het hebben van een oppas of wil je heel graag een oppas, maar heb je die nog niet kunnen vinden? Ga dan snel naar Babysits (Oppassen.nl) en vind snel en gemakkelijk een oppas aan huis.

#oppas #oppassen #babysits #babysitter #oppasmomentje #metime #oppasgezocht #opzoeknaareenoppas #eerstekeeroppas #eerstekeer #baby #mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *